user_mobilelogo
Magyar kormány - svéd kormány 1:0 (2020. 12. 15.)

 Felelet.hu:

A Magyar Nemzet 15-i száma szerint "vírus miatti" halottaink száma (arányban) elérte a svédekét. Akiket és vezetőiket a kormánypárt sajtója, szószólói a magyar polgárok előtt tömeggyilkosnak mutattak be tavasszal, mert nem követték az átlagos, itthon is gyakorolt "élet lezárása" típusú "védekezést".

 (Persze a helyzet bárhogy változhat a jövőben és a statisztika se sokat jelent.)

 Eszerint mára a mi magyar kormányunk is tömeggyilkossá vált? Vagy bocsánatot kértek a svédektől szószólóink? (frissítés dec. 17: Nem a magyar kormány-tömegtájékoztatók, hanem a svéd király kért elnézést, ugyanannyi halott miatt.)

A különbség, hogy nálunk a kisvállalkozások, családi vállalkozások tömege ment tönkre, bár cserébe a multik támogatást kaptak az adópénzekből, így tudnak rabszolgamunkát adni az eddig még, a rendszerváltás mikéntje, az EU csatlakozás, a közbeszerzések dacára önállóságukat megtartó családoknak. Továbbá általában az életet rosszabbá tették, mint egy háborús ellenséges megszállás alatt lenne. A séta, úszás, egymás, idős barátok, rokonok látogatásának megtiltásával (kijárási tilalom) rengeteg embert testileg-lelkileg megbetegítettünk.

 

Magyarország grafikon

Screenshot_2020-12-15_Hungary_Coronavirus_285763_Cases_and_7237_Deaths_-_Worldometer.png

Svédország

 

 

Screenshot_2020-12-15_Sweden_Coronavirus_341029_Cases_and_7667_Deaths_-_Worldometer.png

 Svédország hivatalos járványinformációja (krisinformation.se).

 

korábbi 'felelet' írás