user_mobilelogo
Társítás: téeszesítés, maszkosítás (2020. 02. 11)

 

A sorozat címe azért nem hasonlat, mert bár a kiemelt szempontból hasonlók az összehasonlított esetek, más nézőpontból esetleg teljesen eltérőek. Így inkább hasonlóság, asszociáció, képzettársítás a cím.

 

Felelet.hu:

„Ez lesz az egyetlen út, hogy megszabaduljunk a korlátozásoktól, hogy élünk az oltakozás lehetőségével…” (2021. febr. 11.)

Miért emlékeztet az utóbbi év kormányzati kettős viselkedése a Rákosi-Kádár rendszerek téeszesítési módszerére?

50-es, 60-as évek: Nappal szavakkal agitáltak (a nép kijelölt Rákosi-apája és mások), hogy milyen jó a parasztnak belépni, elmondták, hogy vannak népellenes rosszakarók, akik a TSZ (termelőszövetkezet, kolhoz) ellen beszélnek, nagygazdák, kulákok, az ellenséges kapitalisták ügynökei, az ország tönkretevői. Tehát nappal az önkéntes belépést kérték. Éjjel aztán az ellenkezőket elvitték és összeverték vagy agyonverték.

Most egy kedves-néni-közszereplő szakember, a nép kijelölt nagymamája, a szép tagoltan gondosan beszélő egészségügyi vezérünk kér minket, hogy tartsuk be a távolságot, a maszkot, a kijárási tilalmat, ő csak jót akar és kér. Aztán a valóságban tízezrekre büntetik a maszktalanokat, százezrekre-milliókra a kinyitó éttermeket. Idegen hatalom háborús katonai megszállását megszégyenítik a rendfenntartó szervek és pénzügyi eszközök segítségével betartatott korlátozások. Tilos a tüntetés, a népszavazás. Az ellentétes, nyilvános vélemény a védekezést akadályozó bűntett.

Óvó nénink nagyon sok jót akar népének, és az ő díjazott munkája, személye nélkül országunk tönkrement volna. Aki másképp gondolja, az téved. Egész abszurd lelki terror folytán kötelező szeretni napi rendszerességű nyilvános szerepléseit.

Persze személyesen sajnálom őt, és mint ember, nyilván személyesen szerethető. Feltéve, hogy valódi.