user_mobilelogo
Vírus: az idős embert nem a tudomány élteti (2020.03.22.)

Széchenyi István írja Önismeret (1875) című könyvében:

… az úgynevezett emberi tudomány ellenben vajmi sokszor csak bitorlott fénytől ragyog és nem csak nem tudomány, de ennek éppen ellenkezője, t.i. egyenesen tudatlanság, felszínség, sőt néha a legszemtelenebb hazugság… (38.o.)

… azon tökéletes meggyőződésre jutottam, hogy a sebészeti részét a gyógytannak ide nem értve – mely előtt térdet fejet hajtok – sokkal több egyén gyilkoltatott meg az alleopathiai rendszer által, mit a mennyi kigyógyulást nyert vala… (62.o.)

Most (2020) a hatalmak örömére kitört járvány ügyében az általános európai orvosi-gyógyszeripari államilag elfogadott akadémikus tudomány szerint az elzárás védheti meg az idősek életét. (Persze az élet leállása, a kis cégek tönkremenetele miatt nagyságrendekkel többen halhatnak meg, lesznek öngyilkosok, mennek tönkre.)

De mi éltet egy ídős embert? A megszokások. A lakóhelye, baráti találkozások, megszokott séták és más programok, gyerekek unokák látogatása. Ahogy általában egy lakásából kiebrudalt, vagy nyugdíjba kényszerített, vagy megözvegyült ember hamar meghalhat, a mostani helyzetben a lakásukba zárt, unokáktól is megfosztott, az állami sajtópropagandával rettegésbe kényszerített, séta esetén egyes országokban súlyosan megbüntetett idős embernek mindez átlagosan többet árt, mint az esetleges vírus.

Felelet.hu