user_mobilelogo
Vírus: van más vélemény is a járvány kezeléséről (2020. 03.  20.)

És ez jó.

Furcsa volt hallani, hogy mindenki (szakemberek, papok, kormánytagok, járókelők) tökéletesen egyetért a bezárkózás, leállított élet, tönkremenő gazdaság, megszüntetett kultúra, közösségi élet, számítógépre szoktató oktatás taktikájával. Mást gondolva, bolondnak és bűnözőnek, szinte gyilkosnak állítják be az embert. Pedig, főleg a tudományban, na meg a politikában, az ellenérvek, a gondolkodás szabadságának hiánya sose vezetett jó dolgokra.

Az ügyet másként látók most társakra leltek, bár őket is úgy támadja a (hadiiparszerű, a teljes oktatást, kutatást, nyilvánosságot vezérlő) gyógyszeripar és tanítványaik, hogy talán feladják módszerüket. Miszerint a Szerbiától Spanyolországig közkedvelt hadiállapot, kijárási tilalom stb. fölösleges, sőt sokkal több kára van, mint esetleges haszna, van más mód. Ők:

Borisz Johnson brit miniszterelnök

Patrick Vallance, Johnson egészségügyi főtanácsadója

Mark Rutte holland miniszterelnök

Jaap van Dissel, a holland nemzeti közegészségügyi intézet vezetője

svéd kormány

Anders Tegnell, svéd állami epidemiológus

Talán ennyi európai országot, szakértőt, választott vezetőt mégse kéne csak úgy leszamarazni. Se félresöpörni, elhallgatni az érveiket. Helyettük egy eddig rettenetes, a szabadságot lánctalppal eltipró diktatúrának beállított országot követni. Hiszen hazánkról van szó!

Volt már olyan, amikor egy ország bátran eltérve a tömegnyomástól (divattól, hisztériától, háborús korrupciótól), a világháborúban egészséges közellátást szervezett, ezzel később megmentette népét a mindenhol máshol tomboló spanyolnáthától is. Mikkel Hindhede 1862-1945. Magyarul ebben a könyvben olvashatunk az esetről: dr. Ralph Bircher - Szigorúan bizalmas

 

Felelet.hu

ui: Gémesi György gödöllői polgármester is mer önállóan gondolkodni (03.15.)

 

Gémesi.jpg

 

 

2020. 03.29. bővítés

pár cikk Svédországról (ahonnan "nincs információ")

https://hu.euronews.com/2020/03/29/elet-a-jarvany-idejen-a-fegyelmezett-svedorszagban
 
https://indirekt.hu/cimlap/koronavirus-szabad-az-ut-nem-harcolnak-a-svedek-a-jarvany-ellen/
 
 https://azonnali.hu/cikk/20200328_europa-bajba-jutott-vezetoinek-nagyon-jol-jott-a-koronavirus
"Svédország a gazdasági leállás helyett hagyja kicsit jobban terjedni a koronavírust, és inkább az egészségügy színvonalában bízik. Ezt a válságkezelést sem ellenzik azonban hevesen a választók, Stefan Löfven szociáldemokrata-zöldpárti kormányának támogatottsága emelkedni tudott a februári adatokhoz képest."
 
https://felvidek.ma/2020/03/a-svedek-elkepesztoen-vakmero-jarvanykezelesi-strategiaja/
"60 haláleset 03. 29-éig"
„Egyértelmű, hogy Svédország kivételt képez” – jellemezte a helyzetet a The Financial Times napilapnak Carl Bildt volt miniszterelnök. Egyelőre csak az ötszáz résztvevőt meghaladó nyilvános rendezvényeket tiltották be, bezártak az egyetemek és azt tanácsolták az embereknek, hogy amennyiben lehetséges, dolgozzanak otthonról. A vendéglők és kocsmák nyitva tartanak, de csak az asztaloknál szolgálnak ki, a bárpultnál nem. "