user_mobilelogo
Semmelweis és az orvosok rossz lelkiismerete (2020. 11. 04.)

(Felelet:)

Kásler Miklós: Semmelweis Ignác, az anyák megmentője írásából kiindulva.

Jelen írás tartalma jól illik az 56-os orosz ostrom emlékének gyászához.

Már előre leírom, hogy tisztelet a kivételnek. És hogy sokan nem rosszándékból cselekszenek, csak tudatlanságból vagy kényszerből...

A fenti értekezés szerint a bécsi szülészeti klinikán 1822-től volt "hullagyakorlat". A boncolás után az orvosok a szülő nőkbe nyúlkáltak. Az ide kerülő nők 30%-a meghalt újszülöttestül. Próbálom megbecsülni a hivatalos-tudományos-állami-akadémikus akkori orvostársadalom áldozatainak számát. Ezt az írást is adatkeresés közben találtam. A német nőgyógyásztársaság 1895-ben már megkoszorúzta a korábban általuk (orvosok által) bolondokházába juttatott és ott megölt, később már az "anyák megmentőjé"-nek nevezett embert. Tehát Bécsben kb. 60-70 évig folyt a nagyüzemi népirtás. A cikk szerint évi 8000 szülésnél 2000 halott nő, 60 év alatt 120 ezer csak ott. A többi európai intézménnyel együtt vajon mennyi? Kéne egy adat. Nincs. Becsüljünk 2 millió halott nőt és 2 millió halott csecsemőt. Ez népirtás.

A gyermekágyi láz már 1660-tól tömeges lett, Londonban és Párizsban, a kapitalizmus fellegváraiban. "Ez az az időszak, amikor a boncolás előtérbe került, a szülések zöme pedig a kórházakban, szülőotthonokban történt." - írja Kásler. Semmelweis számára "...megvilágosodott az összefüggés módja is: a boncoló orvosok kezére tapadó hullarészeket a hüvelyi vizsgálat során az orvosok a felsebzett szülőutakba juttatják. A kiváltott betegség pedig az anyáról az újszülöttre terjed. Ezért rendkívül ritka a gyermekágyi láz az otthon szülő nőkön, a gyors és könnyű szülések esetén (nem kell vagy nincs idő a hüvelyi vizsgálatra)"

Semmelweiset azonban nem a határtalan büszkeség vagy önelégültség, hanem a megrendülés és a keserű önvád kerítette hatalmába. „Meggyőződésem, hogy híven tanulságot kell tennem, hogy csak a jó Isten ismeri azoknak a számát, akik miattam szállottak idő előtt sírba... Bármilyen fájdalmas, bármi nyomasztó ez a beismerés, nem a letagadásban rejlik az ellenszere; az igazságot az összes érdekeltnek tudomására kell hozni"

Bárcsak a mai tudósok, orvosok így viselkednének, azaz belátnák az igazságot (otthonszülés, oltások stb kérdésében). De, mint a történetből látjuk, inkább még 60-70 évig hazudnak, ölnek, csak ne kelljen beismerni tévedésüket, bűnüket, feladniuk méltatlan katedrájukat, hírnevüket.

Érdekes, hogy bár többmillió nőt megöltek a kórházakban, ma megint Geréb Ágnest csukatják börtönbe, hogy megfélemlítsék a békésen és biztonságban szülni vágyó családokat. Vajon folyik tovább a népirtás, csak más módon?

A szülést megelőző vizsgálatok, ijesztgetések, a szülés körülmányei ellehetetlenítik a könnyű szülést, veszélyes és kellemetlen, szégyenletes kórházi beavatkozássá, beteg-kezeléssé züllesztve azt. A család további életét, az egészséges anya kapcsolatot a császár-műtét, a gyerek elválasztása, a mesterséges táplálás lehetetleníti el. Ezen okok, valamint az orvosok által végzett magzatölő gyilkosságok (6 millió magyar) miatt következik be a meddősség, a következő gyerek elmaradása.

Miért mindez?

1

Talán a fő ok tehát a korábbi tettekhez, elmélethez ragaszkodás, amíg ki nem hal a vétkes orvosgeneráció. Szakmai elbizakodottság, a rossz rendszer, hibás kiválasztódás akár egyetemen is, hatalomban is, szakmai presztízs, félelem, munkahelyvesztés, fizetés, családfenntartás, jó autó, hírnév, kollegialitás, egymás védése az ártatlan áldozatok helyett, végtelen beképzeltség és nagyképűség az ártatlan, sőt bennük bízó páciensek sorsával való törődés helyett...

2

Széchenyi "Önismeret" c. (ma titkolt) írásából gondolható (ahol a szerinte bűnös és fölösleges árvaházakról ír), hogy esetleg a városba kényszerített, úri fiúk által teherbe ejtett falusi szolgálólányok gyerekeitől lehetett így legkönnyebben megszabadulni, orvosok segítségével. Ma egyik ok a tervezett népességcsökkentés lehet, így az ivóvízbe juttatott fogamzásgátló mellett az orvostársadalom is kiveszi részét a magyarság csökkentésében. Persze közben jó drágán lombikbébikkel kísérleteznek.

3

Felmerül a szakirodalomban, hogy a tipikusan asszonyi teendőt többszáz éve férfiak uralják. Tehát lehet egy rejtett uralmi vágy, konpenzáció. Az abortusznál ölési vágy, a lombiknál isteni beavatkozás, kiválasztás, teremtés vágya. (Egy magyar orvos így mondta egy nőnek: "Nem csinálom magának gyereket, ha...") Egyáltalán hogy került kórházba ez a természetes folyamat? Miért?

4

Pénz, mint az újkor mozgatórugója. Ha egy orvos egymillió Forintot kap egy szülésért, akkor havonta akár százmilliót is kereshet. Ehhez Csókai András: Az orvosi hálapénz sátáni ereje c. írása (Magyar Nemzet 2020 okt. 26) ad gondolatokat.