user_mobilelogo
Vírus - eddig pánikot keltett a hatalom? (2020. 10. 08.)

(Felelet:)

A Magyar Nemzet okt. 8-i beszámolója (4. oldal) és az előző esti M5 adás kormányoldali szakértői szerint (a felelet értelmezésében):

1

Patkánykísérletek is igazolják, hogy a félelem főleg a nem kiszámíthatóan ismétlődő, végeláthatatlan stressz miatt halálos.

2

A kormány fél éve félelmet kelt a nagyszámú haláleset állandó bemutatásával is, és a talán soha (amíg minden magyar család tönkre nem megy) véget nem érő vírusértelmezéssel.

3

Mivel ma először árulták el, hogy (itthon) "minden olyan halálesetet a koronavírus-statisztikában tüntetnek fel, amikor laboratórium által igazoltan fertőzött ember hunyt el."

4

Azaz szélső esetben senki se halt meg a vírus miatt!?

5

"nem érzékelhető többlethalálozás"

6

Azaz egy influenzajárványnál sokkal kisebb dolog miatt állították le az ország működését, a szabad mozgást, véleménynyilvánítást, vettek fel 30 milliárd dollár új kölcsönt, támogatták a magyar családi cégek pénzéből a multikat.

7

?

8

A WHO 2020. okt. 5-i igazgatótanácsi  ülése szerint a világon 10% (itt is) fertőzöttre jut az 1 millió, ami 0,14%, szemben az eddig közölt több százalékos halálozással. Annyi, mint egy influenzánál. A WHO is belátta, hogy eddig rémhírt terjesztett?

9

Svédországról kevés hír található a keresőn itt   itt  

és egy érdekes:

 Anders Tegnell, a svéd kormány első számú járványügyi szaktanácsadója, a viszonylag laza járványügyi intézkedések atyja összefüggésbe hozza az influenzában az elmúlt években elhunytak, és a koronavírus-betegségben idén meghaltak számát - derül ki a CNBC cikkéből. Ehhez egy analógiát hoz, hogy megvilágítsa az összefüggést. Amikor télen viszonylag sok ember hal bele influenzafertőzésbe, akkor nyáron kevesebben jutnak erre a sorsra. Ugyanaz ez a helyzet az influenza és a koronavírus-fertőzés viszonyában. Azokban az országokban, amelyekben az elmúlt két évben kevesen haltak bele influenzafertőzésbe, idén viszonylag többen estek áldozatul a koronavírusnak és fordítva. Svédországban az elmúlt három évben alacsony volt az influenza-halálesetek száma, miközben az koronavírus viszonylag sok áldozatot szedett. Ezzel szemben Norvégiában például, ahol jók a koronavírus halálozási adatok, az elmúlt két évben viszonylag sokan haltak meg az influenza miatt. Számos hasonló országot találhatunk, amelyek esetén ugyanezt mutatja a statisztika.

 

 

 

 

 

 

 

 

ÚJ ÍRÁSOK